Lumo-kodeissa katse kiinnittyy asukastyytyväisyyteen


Vanajaveden rantamaisemissa kohoaa Lumo-kotien Hämeenlinnan viimeisin uudiskohde. Aurinkokatu 10:n neljä- ja seitsemänkerroksiset kerrostalot, joissa on yhteensä liki 80 asuntoa.

Juuri valmistuneisiin Aurinkokadun vuokrakoteihin on ollut kevään mittaan tunkua ja kaikki kodit ovatkin löytäneet itselleen jo uudet asukkaat. Ja mikseivät olisi, sillä vastavalmistuneista taloista huokuu Lumo-kotien aito kiinnostus ja tahtotila tehdä asukkaidensa näköisiä koteja. Tämä näkyy muun muassa siinä, että huoneistot ovat valoisia ja kompakteja pienasuntoja, joissa esimerkiksi pintamateriaaleihin ja keittiön moderniin varustukseen on kiinnitetty erityistä huomioita. Oman säväyksensä antaa myös parvekkeilta avautuva erillinen pihakansi, jossa sijaitsevat viihtyisä oleskelupiha ja leikkipaikka.

Lumo-kotikeskuksen aluepäällikkö Jarkko Ollikaisen mukaan Aurinkokadun muuttovaihekin on saatu nyt mallikkaasti päätökseensä ja tupaantuliaisia on odotettavissa.

- Valtaosaan kohteemme 78 asunnosta muutettiin jo kuunvaihteessa. Meiltä toivotettiin uudet asukkaat perinteiseen tapaan tervetulleiksi muuttomiesten ja asennusporukoiden kera, jotka osaltaan vaikuttivat siihen, että kaikki sujui muutoissa ja kodinkoneasennuksissa jouhevasti. Katsotaan sitten kesällä ilmojen parantuessa vielä tupaantuliaisjuhlaa – vaikka pihalla grillaten, kertoo Ollikainen hymyillen.

Kohti entistä parempaa kaupunkiasumista

Lumo-kodit tarjoaa vuosittain koteja tuhansille uusille asukkaille. Se paitsi rakentaa uudiskohteita, niin myös korjausrakentaa ympäri Suomea. Lähtökohtana on ottaa huomioon asukkaiden tarpeet jo suunnitteluvaiheessa, joka näkyy niin asuntojen sijainnissa kuin niiden koossa ja varustetasossa. Oman lisänsä tuovat myös monet Lumo-kotien tarjoamat lisäpalvelut.

- Vuokra-asumiseen vaikuttavia megatrendejä ovat muun muassa kaupungistuminen, yleinen perhekoon pieneneminen ja tietty elämyksellisyyden hakeminen. Ja näihin me pyrimme vastaamaan. Aurinkokadun uudiskohteemme on tästä oiva esimerkki. Se sijaitsee keskustassa erittäin hyvien kulkuyhteyksien päässä. Sen kaikki asunnot ovat moderneja yksiöitä tai kaksioita, jotka vastaavat tämän päivän asuntojen kysyntään, jossa neliöiltä haetaan tehokkuutta ja toimivuutta. Lisäksi elämyksellisyys ja yhteisöllisyys ovat osa joka päiväistä asumista. Tämä näkyy meillä ilmaisesta laajakaistasta muuttopalveluun, yhteiskäyttöautoon sekä moniin erilaisiin asukastapahtumiin ja -tempauksiin, luettelee Ollikainen.

Puhtaat tilat osa asukasviihtyisyyttä

Winclean siivoaa Lumo-kotien yli 40 kiinteistöä Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Kiinteistöjä hoitavat ”OMA-siivoojat”, jotka huolehtivat, että luvatut siivouksen viikko-ohjelmat toteutuvat ja siivouksen taso on sitä mitä on sovittu.

Ollikainen_Jarmmo_-_Lumo.jpg- Kiinteistöjemme puhtaus muodostaa huollon kanssa sen perustan, jolle asumismukavuus nojaa. Asukkailta kysyttäessä puhtaanapidolla on hyvin suuri merkitys. Aula, portaikko, hissi sekä yhteiset sauna- ja pesutilat ovat oltava moitteettomassa kunnossa. Lisäksi vuokralaisen vaihtuessa huoneistosiivouksella on merkittävä rooli uudelle asukkaalle, kun hän muuttaa kotiinsa, painottaa Ollikainen.

Lumo-kodeissa asukkaiden ääni on kaiken keskiössä. Asukastyytyväisyyttä mitataan säännöllisesti, jonka ohessa asukkaita rohkaistaan jättämään palautetta kaikissa itseään askarruttavissa asioissa, esimerkiksi siivoukseen liittyen. Siivouksessa laatua seurataan lisäksi säännöllisillä laatukierroksilla, jossa mukana on Wincleanin työnjohto sekä Lumo-kotikeskuksen isännöitsijät sekä siivoustyöntarkastaja.

- Siivous on osa Lumo-brändiä, joten siinäkin mennään laatu edellä. Laatukierroksilla käymme läpi tilat ja varmennamme yhdessä, että laatu on kohdillaan ja mitään ei ole jäänyt meiltä huomaamatta. Lupaamme asukkaillemme parhaan asukaskokemuksen, joten se vaatii myös siivoukselta paljon. Ei riitä, että on hyvä – on oltava paras. Siivoojien työ on meille siten hyvin tärkeää, koska se välittyy asukkaille päivittäin puhtaana ja viihtyisänä ympäristönä, jolla ylläpidetään samalla luonnollisesti kiinteistön arvoa yllä, summaa Hämeenlinnan Lumo-kotikeskuksen aluepäällikkö Jarkko Ollikainen.

Kuva: Lumo-kotikeskuksen aluepäällikkö Jarkko Ollikainen