Räätälöityä puhtaanapitoa


004.jpg

Winclean tuottaa If Vahinkovakuutusyhtiö Oy:n Ratinankaaren-toimipisteelle ylläpitosiivousta, johon lukeutuvat kaikki pinnat lattiasta seiniin ja aina tiskikoneeseen asti. Rakennus valmistui kesäkuussa 2013, ja If muutti uusiin tiloihinsa heinäkuussa 2013. Ratinankaaressa on tilat yrityksen 80 työntekijälle. Winclean on vastannut Ifin Ratinankaaren-toimitilojen puhtaanapidosta kesästä 2014 lähtien.

– Ratinankaari on mielenkiintoinen, uusi kohde. Ifin tiloissa on lähes kauttaaltaan kokolattiamatto, jonka hoitoon on kiinnitettävä aktiivisesti ja ammattitaidolla huomiota. Suurista neliöistä ja kokolattiamatosta huolimatta olemme ilokseni aikaansaaneet todella laadukasta jälkeä, kertoo Wincleanin palveluesimies Johanna Anttila.

Myös asiakas on havainnut Wincleanin työn korkean laadun. Palvelupäälliköt Outi Keso (kuvassa vas.) ja Tiina Mykkänen toimivat pääasiallisesti Wincleanin yhteyshenkilöinä Ifin Ratinankaaren-toimipisteellä. Heidän mukaansa Wincleanin työn jälki on silmiinpistävän onnistunutta.

– Olemme todella tyytyväisiä yhteistyöhömme Wincleanin kanssa. Saamme paljon kiitosta kollegoiltamme siitä, että nyt toimistollamme on siistiä. Tämä on lisännyt valtavasti työviihtyvyyttämme, Outi kertoo.

Outi näkee hyvän siivoustason myös kustannustehokkaana tekijänä hänen ja kollegansa Tiinan arjessa. Kun siisteys on nykyisellä hyvällä tasolla, eikä heidän tarvitse huomauttaa siisteystason puutteista, voivat Outi ja Tiina keskittyä heidän ensisijaisiin töihinsä.

001.jpg

Paikallinen toimija

Jotta Ifin uudet tilat Ratinankaaressa ovat vuosienkin päästä huippukunnossa, on puhtaanapidon paneuduttava työhönsä toimitilojen elinkaaren alusta lähtien.

– On hienoa nähdä, kuinka sitoutuneita Wincleanin työntekijät ovat. He ovat ylpeitä työstään, haluavat onnistua siinä ja ovat täydellä sydämellä mukana, Tiina sanoo.

Ifin toimitilahallinnan päävastuu on yrityksen pääkonttorissa. Käytännön asioista paikallisesti vastaavat Ifin eri toimipisteiden työntekijät, Ratinankaaressa paikalliset palvelupäälliköt. Yhteistyön käynnistyttyä arki osoitti, että sopimuksen sisältöön tarvitaan pieniä muutoksia, joten esimerkiksi ikkunan pesusta laadittiin erillinen sopimus.

– Winclean toimii ehdottoman asiakaslähtöisesti. He räätälöivät palvelunsa meidän toiveidemme ja tarpeidemme mukaan. On hienoa huomata, että se mitä Winclean kilpailutuksen aikana lupasi, myös pitää paikkansa, Tiina sanoo.

Outi lisää, että pienemmän, paikallisen toimijan kanssa yhteydenpito on erittäin helppoa ja muuttuviin tilanteisiin reagoidaan nopeasti.

– Sivusta olemme saaneet seurata myös esimerkillistä esimiesviestintää. Sopimuksen piiriin lisätyt työtehtävät viestittiin henkilöstölle, jonka palautteen perusteella kasvanut työmäärä ja -aika osattiin arvioida täsmällisesti.

Osa asiakasyritystä

002.jpg

Ifillä on Pohjoismaiden tasolla käynnissä Puhtaamman tulevaisuuden puolesta -ohjelma. Ekologisuus on vahvasti läsnä yrityksen arjessa ja muodostunut myös olennaiseksi osaksi Wincleanin työtä Ratinankaaressa. Outi ja Tiina kertovat, että Ifin yhtenä vaatimuksena on se, että siivooja ymmärtää muun muassa, mikä jäte kuuluu mihinkin astiaan ja miksi kierrätys ylipäätänsä on tärkeää.

– Winclean on hienosti tullut toiveissamme vastaan. Arvostamme esimerkiksi tiettyjen, ekologisten puhdistusaineiden käyttöä sekä tietysti jätteiden tarkkaa lajittelua. Wincleanin osallistuminen on ehdottoman tärkeää, jotta voimme sitoutua yhteisiin tavoitteisiimme puhtaamman tulevaisuuden puolesta, Outi kertoo.

Yksi tärkeä seikka vakuutusyhtiön tiloissa työskentelyssä on luotettavuus.

003.jpg

– Wincleanin työntekijät ovat todella luotettavia. Tämä korostuu tietoturva-asioissa. Esimerkiksi arkaluonteiset asiakirjat on hävitettävä niiden vaatimalla tavalla, Tiina kertoo.

Outia ja Tiinaa ilahduttaa se, että he ovat saaneet toimistoonsa osaavan vakituisen siivoojan. Hänen vastaanottavaisuutensa ansiosta vaihtelevat tilanteet luonnistuvat kätevästi arjessa ja hyvällä harkintakyvyllä työt hoituvat järkevällä tavalla ja tilanteen vaatimassa järjestyksessä.

– Siivoojamme on tärkeä osa työyhteisöämme. Hän on jo tässä ajassa muodostunut yhdeksi meistä, Outi summaa.