Tietääkö Hypermarketin siivooja kaiken?

Prisma Pirkkala

Isoissa Hyper- ja Supermarketeissa siivotessa korostuu asiakaspalvelu, jota siivoojaltakin vaaditaan. “Asiakas ajattelee, että Hypermarketin siivooja tietää, missä kermaviilit ovat ja onko nämä pähkinät kuorellisia.”, nauraa Wincleanin palveluohjaa Maria. ”Ja aina me autamme, vaikka emme kaikkia kaupan artikkeleita tunnekaan.”

Puhdasta pitää olla myös hyllyjen alla

Wincleanin siivoojille kaupan puhtaus muodostuu paljon laajemmasta kokonaisuudesta, kuin vain itse myymälätilojen viihtyisyydestä. Meille siivottavat alueet jatkuvat myös kaupan työntekijöiden taukotiloissa, varastoissa, hyllyjen alla, maitokaapissa ja jopa kaupan kattorakenteiden päälläkin. Aina sen mukaan, mitä siivoussopimukseen kulloinkin kuuluu.

Hypermarketin siivooja ja kausityöt

Ylläpitosiivous rullaa kaupoissa sovitun siivousohjelman mukaisesti päivästä toiseen. Niiden lisäksi, erilaiset kausityöt kuuluvat asiaan ihan ympäri vuoden. Kausitöitä ammattilaiset kutsuvat peruspesuiksi tai perussiivoukseksi, maallikko saattaisi puhua suursiivouksesta. Näistä töistä kaupan asiakkaalla harvoin on mitään käsitystä, koska niitä saatetaan tehdä keskellä yötä! Hyvä esimerkki näistä tehtävistä on kaupan kattorakenteiden päälle kertyneen pölyn poisto, nosturia tai SkyVac-imuria apuna käyttäen. Saattaa kuulostaa kummalta, että pölyjä pyyhitään katostakin, mutta näillä tehtävillä on tärkeä merkitys sekä puhtauden että paloturvallisuuden kannalta.

Palvelutiskistä herkkuja ruokapöytiin

Ihan ehdottomasti tärkeimpiä siivouskohteita ruokakaupoissa ovat palvelutiskit ja niiden ympäristöt. Palvelutiski herkullisine liha- ja kalavaihtoehtoineen houkuttelee asiakkaita ja me kaikki haluamme, että siellä missä on elintarvikkeita, on myös varmasti puhdasta.

Kun palvelutiski sulkeutuu, alkaa Wincleanin ammattilaisten työt. Liha- ja kalatiskien ympäristössä on usein kylmätiloja, joita käytetään palvelutiskissä esillä olevien tuotteiden valmistus- ja pakkaustiloina. Nämä tulee siivota seuraavaa aamua varten. Myös itse palvelutiski tulee tyhjentää, puhdistaa ja siellä käytössä olleet astiat pestä. Kaikki tämä tulee suorittaa erityisen huolellisesti, jotta ruokatuotteiden käsittelyyn tarkoitetut alueet säilyttävät korkean hygieniatasonsa.

Tiskaus on tärkeää työtä

Kaupan asiakas ei näe pitkiin hanskoihin pukeutunutta tiskariamme, jonka tehtäviin kuluu astioista huolehtiminen palvelutiskin läheisyydessä. Hypermarketin siivoojana tämä työ on vaativaa, mutta tässä jos missä näkee kättensä jäljen. Työvuoron aluksi tiskattavaa on joko paljon, tosi paljon tai valtavasti. Määrä riippuu ihan kaupan vilkkaudesta, eli siitä kuinka moni asiakas on palvelutiskiltä jotain herkkua mukaansa napannut. Tiskipinot pienenevät astia kerrallaan.

Winclean tarjoaa laaja-alaista kaupan alan osaamista

Wincleanillä on laajaa kaupan alan osaamista ja asiakaskohteisiimme kuuluu niin suuria kauppakeskuksia, hypermarketteja, supermarketteja kuin ihan tavallisiakin marketteja.

Näissä tehtävissä olevat työntekijämme ovat ylpeitä osaamisestaan ja viihtyvät työssään. Lue tästä, mitä George kertoo työpäivästään Pirkkalan Prismassa.

Hypermarketin siivooja voi työskennellä monessa roolissa.