Laadukas toimistosiivous luo viihtyisyyttä toimistoon

Miksi toimistosiivous on tärkeää?

Hygienian ylläpito on ensiarvoisen tärkeää työpaikalla. Puhtaat tilat vähentävät bakteerien leviämistä ja siten myös sairauspoissaoloja. Lisäksi siisti ympäristö edistää keskittymistä ja tietysti vähentää tapaturmariskiä. Ensivaikutelma yrityksestä on tärkeä, ja siisti toimisto viestittää luottamusta asiakkaille ja vierailijoille.

Ammattilaisten parhaat käytännöt

Toimistosiivous tulee toteuttaa säännöllisesti, jotta tilat pysyvät hyvässä kunnossa pitkälle tulevaisuuteen. Siivoustaajuus suunnitellaan vastaamaan toimiston kokoa ja sen käyttöastetta. Siivouksen tulee kattaa kaikki toimistotilat, mukaan lukien yleiset alueet, wc-tilat, keittiö ja työpisteet.

Laadukas toimistosiivous on investointi työntekijöiden hyvinvointiin ja yrityksen maineeseen. Siistit ja hyvin hoidetut toimitilat luovat positiivisen työilmapiirin ja auttavat yritystä erottumaan kilpailussa. Ympäristöystävälliset siivousmenetelmät ovat yhä suositumpia. Moni yritys ulkoistaa siivouspalvelun ammattilaisille varmistaakseen laadukkaan ja tehokkaan siivouksen.

Miten laadukas toimistosiivous onnistuu, kun toimistossa on täysi tohina päällä?

Wincleanin palveluesihenkilö Kirsi kertoo siivouksen arjesta vilkkaassa toimistokohteessa. ”Työskentelyyn toimistoissa on tarjolla erilaisia ratkaisuja. Osa kohteista siivotaan tosi aikaisin ja osa vasta sen jälkeen, kun toimisto on jo hiljentynyt. Meidän työmme eivät saa häiritä asiakkaan henkilökunnan hommia. Äänekkäät työvaiheet, kuten vaikkapa imurointi, suoritetaan siksi yleensä hyvin aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Toimistosiivoojalta vaaditaan erityisesti sitä paljon puhuttua siivoussilmää.

Sellaisiakin asiakkaita löytyy, missä erityisesti halutaan, että siivooja on osan asiakkaan työajasta paikalla. Tällä halutaan selkeästi viestittää työntekijöille, että tiloja siivotaan. Ja ehkä vähän äidillisestikin opettaa, että se ei ole se joku, joka niistä yhteisistä tiloista pitää huolta, vaan se on se meidän ihana siivoojamme.

Meidän siivoojastamme tulee usein tärkeä osa asiakkaan työyhteisöä ja henkilöstömme viihtyy näissä kohteissa hyvin. Modernit toimistot tarjoavat mielenkiintoisia haasteita kokeneille siivoojillemme. Esimerkiksi erilaiset tekstiilipinnat kuten kokolattiamatot tai erityiset istuinalueet ovat yleistyneet toimistoissa. Niiden puhtaanapito vaatii ammattiosaamista. Hyvällä siivouksella toimitiloihin investoidut kalusteet säilyvät hyvinä pitkälle tulevaisuuteen.”, kertoo Kirsi.