Tavallinen työpäivä erikoissiivouksessa

Erikoissiivousta Pirkanmaalla

Aivan tavallinen työpäivä erikoissiivouksessa voisi pitää sisällään kerrostalon loppusiivousta juuri ennen asukastarkastusta. Näiden tarkastusten aikana tulevat asukkaat pääsevät käymään uudessa kodissaan ja omalta osaltaan tarkastamaan, että kaikki sovittu on kunnossa ja heidän valitsemansa asunto muuttovalmis.

Kaikki pinnat pyyhitään

Rakennuksen loppusiivouksessa usein kuultava ohje on: kaikki pinnat pyyhitään. Tätä työpäivät pitävätkin sisällään, yksi pyyhkii eteisen kaappeja, toinen aloittaa imuroimalla keittiön laatikostoja ja kolmas käy läpi olohuoneen seiniä nihkeällä liinalla. Rakennuksen aikainen pöly tulee saada pois, jotta asukkaat voivat muuttaa täysin puhtaaseen kotiin.

Erikoissiivouksessa työskennellään porukalla

Wincleanin erikoissiivousyksikköä kutsutaan usein tuttavallisesti keikaksi. Keikan työntekijöiden työpäivät alkavat kello seitsemän ja päättyvät kello viisitoista ja yleensä työvuorot sijoittuvat arkipäiviin. Moni työntekijä pitääkin siitä, että viikonloput ovat vapaat. Työssä on mukavaa, kun on vaihtelevia päiviä ja hyvin vaihtelevia töitä.

Tavallinen työpäivä erikoissiivouksessa sisältää suojavarusteita

Työvaatteet ovat samat, kuin muillakin rakennuksella työskentelevillä, joten suojavarausteet kuuluvat asiaan. Nämä ovat ihan normaalit työvaatteet, eivätkä tunnu yhtään oudoilta, kertovat Wincleanin työntekijät.  Hankalaa saattaa olla kesällä, jos on kovin helteisiä päiviä, jolloin turvakengät ja työhousut voivat tuntua kuumilta. Ilmastointia ei voi laittaa päälle, ennen kuin kaikki paikat on siivottu, jotta pöly ei leviä keskeneräisistä huoneistoista jo siivottuihin tiloihin.

Mitä muita tehtäviä erikoissiivousyksikkö hoitaa?

Rakennusten loppusiivouksien rinnalla tehdään rakennussiivousta. Joskus sitä kutsutaan myös raivaukseksi. Tätä työtä tehdään samaan aikaan, kun talon rakentaminen on vielä käynnissä ja siihen kuuluu mm. pölynhallintaa, roskien vientiä, lattiasuojausten laittoa ja purkamista.

Ikkunoiden pesu

Wincleanin keikka pesee ikkunoita ympäri vuoden liiketiloissa ja  rakennustyömailla. Rakennuksilla ikkunat pestään sekä huoneistoissa, että niiden ulkopuolella. Apuna pesussa voidaan käyttää saksinostinta, kuukulkijaa tai tikkupesuria. Ikkunoita pestään ihan ympäri vuoden, joten tavallinen työpäivä erikoissiivousyksikössä voi sisältää ikkunoiden pesua, vaikka pakkassäässä ja lumisessa maisemassa. Keikan työntekijät nauravatkin, että Miljoonasateen levyttämä kappale, 506 ikkunaa, on heidän tunnusbiisinsä.

Mitä eroa on peruspesuilla ja perussiivouksilla?

Peruspesuja tehdään lattioille. Tämä pitää sisällään lattioiden konepesua, vahan poistoja ja uusia vahauksia, sekä muita lattioiden pintasuojauksia. Lattiamateriaaleja on nykyään hyvin monenlaisia ja vaatii ammattitaitoa tietää, miten mitäkin pintaa tulee hoitaa.

Perussiivouksissa taas siivotaan kaikki tilat ja tähän voi kuulua myös korkeiden paikkojen ylärakenteiden imurointia. Tällöin voidaan käyttää apuna SkyVac imuria, joka mahdollistaa korkeisiin paikkoihin pääsyn silloinkin, kun nosturia ei voida käyttää.

Mitä tarkoittaa P1-loppusiivous?

P1-loppusiivouksella tarkoitetaan rakennusten täydellistä pölynhallintaa. Tällöin siivotaan myös piiloon jäävät rakenteet, esimerkiksi kattolevyn alle jäävät pinnat ja työn laatu tarkistetaan geelimittauksella. Tähän liittyy termi Terve talo –rakentaminen, mikä tarkoittaa terveellistä ja turvallista sisäympäristöä talon käyttäjille.

Wincleanin erikoissiivousyksikkö eli keikka tarjoaa laajaa erikoisosaamista vaativiinkin tehtäviin. Halutessasi lisätietoja tai tarjouksen, ota yhteyttä Milla Ärligiin. Hänen yhteystietonsa löydät yhteystietosivultamme.

Tavallinen työpäivä erikoissiivouksessa