Teollisuussiivousta Pirkanmaalla

Toijala Works

Siivoustaitojen lisäksi teollisuussiivouksessa korostuvat erilaiset työturvallisuuteen liittyvät tärkeät yksityiskohdat. Siivoojamme osallistuvat turvallisuuskävelyihin ja turvallisuusharjoituksiin ihan samalla tavalla kuin teollisuushallissa liikkuvat muutkin toimijat.

Työvaatetus vaihtelee riippuen työkohteesta. Jos siivousalue pitää sisällään tuotantohallien sisällä tapahtuvaa siivousta, on myös siivoojillamme käytössä turvakengät, huomiovaatteet ja suojalasit. Joissain kohteissa tähän lisätään vielä suojakäsineet, kuulonsuojaimet tai vaikkapa kypärä.

Teollisuussiivousta Pirkanmaalla tarjoavana yrityksenä yhteistyömme asiakkaittemme kanssa on tiivistä. Haastattelimme Toijala Worksin tuotantopäällikköä liittyen uusien tilojen rakentamiseen.

Teollisuussiivousta Pirkanmaalla aivan uudessa hallissa

Toijala Works on koneenrakennuksen erikoisosaaja. Yrityksen sivuilla kerrotaan heidän valmistavan asiakkailleen kokonaisia koneita tai niihin liittyviä teräsrakenteita, kuten esimerkiksi runkoja ja puomistoja. Tapasin tuotantopäällikkö Matti Helantin ja siivoojamme Elinan heidän uusissa tiloissaan.

“Winclean oli juuri aloittanut meidän siivouspalvelujen tuottajana, kun toissavuotinen katastrofi tapahtui.”, kertoo Matti ja viittaa katastrofilla tulipaloon, joka tuhosi vanhan tuotantohallin kokonaan. “Elina oli jo silloin meidän vakituinen siivoojamme. Muistan, että hän ei säikähtänut tilannetta, vaikka tässä kohdassa oli silloin vain paloraunioita. Tulipalon jälkeen jatkoimme toimintaamme Viialan toimipisteessä ja täällä Toijalassa parakkikylässä, mikä vaati meiltä kaikilta joustavuutta. Elina jaksoi olla positiivinen ja tehdä työnsä iloisesti.”

“Kun uusia tiloja alettiin rakentaa Winclean osallistui siivouskeskusten suunnitteluun. Palveluesimies Elina Tanin kanssa keskusteltiin sähköistä, vesiliitännöistä ja tilaan tulevista kiinteistä kalusteista. Siivouskeskukseen laitettiin lattiakaivo, jossa on asianmukaiset hiekanerottelijat helpottamaan siivouskoneiden puhdistamista.”, Matti kertoo. “Meillä on tarpeeksi iso tila, johon mahtuu hyvin kaikki siivoustarvikkeet, siivousvaunut, kaksi konetta ja kaksi siivoojaa touhuamaan.”, lisää Elina.

“Uusissa tiloissa on todella mukava siivota. Me siivoamme myös alueella olevia vanhempia halleja ja tuleehan niissäkin tietysti puhdasta, mutta sitä ei näe samalla tavalla kuin ihan uusissa tiloissa. Pintamateriaalit ja niiden siivousmenetelmät ovat nykyään ihan erilaiset kuin ennen ja niillä tämmöinen perfektionistikin saa varmasti mieleisensä lopputuloksen.”, Elina nauraa. “Minulle kuuluu toimistotilojen, taukotilojen, pukutilojen ja WC:den sekä ruokalan siivous täällä, ja sen jälkeen siirryn vielä Viialan toimipisteeseen.“, jatkaa Elina.

“Siivouksen toiveet oli järkevää ottaa huomioon tiloja rakennettaessa, koska niille on tarvetta ihan joka päivä. Haluan korostaa hyvää yhteistyötä meidän siivoojamme Elinan kanssa, hän on kuin osa meidän yritystämme. “, toteaa Matti.