Pursolla vahvoja perinteitä ja kestävää kehitystä


Purson aloittaessa toimintansa vuonna 1959 viiden työntekijän yrityksenä, tavoitteena oli rakentaa asiakaslähtöisesti toimiva ja laatuun panostava palveluyritys. Tavoitteet saavutettiin. Tänään alumiinituotteiden konkari työllistää yli 200 työntekijää ja se tunnetaan kansainvälisesti yrityksenä, joka palvelee asiakkaitaan perheyrityksen joustavuudella ja tinkimättömällä laadulla aina kartoitus- ja suunnitteluvaiheesta elinkaariaikaiseen palvelutuotantoon saakka.

Purso3.jpg

Tätä perheyritykselle ominaista palveluhalua Purso hakee myös ylläpidon kumppaneiltaan. Yli 50 000 m2 tuotantotilat, kolmessa vuorossa työskentelevä henkilöstö ja 17 000 tonnin toimitukset tuovat ylläpidon puolelle haasteet, jossa kaiken on toimittava yhteen - ammattitaitoisesti, joustavasti ja ilman häiriöitä.

- Winclean on ollut puhtaanapidon kumppanimme vuodesta 2014 ja täytyy tunnustaa, että perheyritysten arvot ovat tässä kohdanneet. Kumppanina Winclean on kuunnellut herkällä korvalla toimintaamme ja suunnitellut omat siivouspalvelunsa aidosti sen mukaisesti. Yhteistyö on siis sujunut moitteettomasti ja olemme olleet Wincleanin ammattitaitoon erittäin tyytyväisiä, kertoo Purson tuotantojohtaja Jarno Sinisalo.

Kuva: ”Siivous on hyvin henkilöstöriippuvainen ala. Kun palvelu toimii, se toimii. Se näkyy siinä, että sekä siivoojat että työnjohto osaavat asiansa ja hoitavat alansa ammattilaisina suvereenisti omaa kenttäänsä.”, kertoo Purson tuotantojohtaja Jarno Sinisalo. Kuvassa myös Wincleanin asiakkuuden palveluohjaaja Jenni Martin ja palveluesimies Minna Pietilä.

Puhtaanapitoa tuotannon ehdoilla

Purson alumiinituotanto käsittää tänä päivänä materiaalin käsittelyn sulatosta pintakäsitellyiksi profiileiksi, konepajatuotteiksi sekä rakennus- ja julkisivujärjestelmiksi. Saumattomasta tuotantoketjusta huolehtivat oma sulatto, pursotuslaitos, kevytmetallikonepaja, järjestelmäyksikkö, anodisointilaitos sekä maalaamo.

Winclean vastaa Purson Siuron tehtaitten päivittäisestä ylläpitosiivouksesta niin tuotanto-, kuin toimisto- ja asiakastiloissakin. Purson profiilit ja komponentit yksikkö, rakennusjärjestelmäyksikkö sekä uusin tuoteperhe led-valaisinyksikkö pyörivät taukoamatta ja siivous ajoitetaan saumattomasti niiden rytmin mukaisesti.

- Siivous on hyvin henkilöstöriippuvainen ala. Kun palvelu toimii, se toimii. Se näkyy siinä, että sekä siivoojat että työnjohto osaavat asiansa ja hoitavat alansa ammattilaisina suvereenisti omaa kenttäänsä. Tällöin me asiakkaana voimme keskittyä puolestamme omaan ydintoimintaamme, ja luottaa täysin siihen, että ympäristö on sekä turvallinen että edustava, jatkaa Sinisalo.


#

Kuva: Purson toimintaa ohjaava asiakaslähtöinen arvomaailma näkyy myös Valaistusjärjestelmä-yksikön toiminnassa: SNEP-järjestelmän tuotekehitys on tehty asiakkaiden tarpeita kuunnellen. Samaa asiakaslähtöistä toimintaa Purso odottaa myös yhteistyökumppaneiltaan. Puhtaanapidossa tämä näkyy siinä, että asioita viedään jatkuvasti eteenpäin asiakasta herkällä korvalla kuunnellen.